Tilbake
Lindex 1920x580px

Få en bærekraftig garderobe

Hvordan få en mer bærekraftig og grønn garderobe?

Miljøet er noe mange tenker på i dag og lurer på hvordan de kan gjøre bedre valg som kan hjelpe kloden og dem selv. De aller fleste butikkene har i dag gjort store grep for å gjøre det enkelt for deg å legge grunnlaget for en bærekraftig garderobe. Lindex er en av dem og der kan du få bærekraftige plagg fra baby til dame, i tillegg til deres nye interiørkolleksjon for baby.

For å finne ut av hva du kan gjøre for å skaffe den en bærekraftig garderobe tok vi en prat med Mina fra Lindex på Arkaden. Hun har 6 års erfaring fra klesbransjen og stortrives i hennes jobb med alle sine fantastiske kollegaer og de kjekke kundene som kommer i butikken.

Vask klærne riktig og la gammelt bli grønt!

Vi lurer på hva som man selv kan gjøre hjemme for å jobbe med den garderoben man allerede har og noe av det første Mina tar opp er at du må tenke på hvordan du vasker klærne dine. Ikke vask dem på unødvendig høy temperatur og sjekk vaskelappen til plagget før du vasker det dersom du ønsker at plagget skal vare lenge. Er det ikke så skittent at det trenger vask anbefaler Mina å lufte plaggene godt. Bruk heller ikke mer vaskemiddel eller tøy mykner enn nødvendig, ha heller litt for lite enn litt for mye i når du vasker klærne dine. Dersom du har et plagg som er ødelagt? Få det reparert om det er mulig og dersom det ikke går an, bør du levere det til din nærmeste resirkuleringsdunk og Lindex på Arkaden har en slik. Trenger du noe nytt etter du har kastet noe gammelt, da oppfordrer Mina og vi at du ser etter bærekraftige og miljøriktige alternativer til ditt nye plagg for å kickstarte den grønne garderoben din.

GOTS bomull og bærekraftige materialer

Da er det god grunn til å starte dine grønne valg hos Lindex sier Mina. Kjeden har nemlig et mål om at 80% av sortimentet skal være laget av bærekraftige fiber, som er økologiske eller resirkulerte. Allerede i dag er mange av bomullsplaggene GOTS sertifiserte som betyr at bomullen kan spores, og kunden kan være helt sikker på at bomullen virkelig er økologisk. Plaggene som er GOTS sertifiserte har en grønn merkelapp som signaliserer dette og finnes i alle avdelinger fra baby til dame.

Men det finnes ikke bare bomullsplagg som er bærekraftige sier Mina, vi har også vår Sustainable Collection som også er merket for å gjøre det synlig for deg hva som er bærekraftig.

Disse plaggene er laget av resirkulerte materialer som er like fine materialer som alt annet, bare bedre for miljøet. Du kan bygge en hel garderobe med sustainable-kolleksjonen til Lindex, bare se her hvor stort utvalg du har: https://www.lindex.com/no/dame/sustainable-choice

Hvordan sette sammen den grønne garderoben?

Bli inspirert til å få en grønn og bærekraftig garderobe med utvalget av must haves til forskjellige anledninger fra Mina:

 

Alle klærne på bildet er fra Lindex og er plagg laget av bærekraftige materiale. 

Huskeregelen herfra blir: vask plaggene dine riktig og kaster du noe gammelt erstatt det ed miljøriktige alternativer.

Vil du ha hjelp til å sette sammen en moteriktig og bærekraftig garderobe hjelper vi Lindex-jentene deg gjerne med dette.

Du kan også booke en gratis time med en personal shopper om du ønsker det og få ekstra fokus på hva som passer best til deg og din garderobe.